top of page

BIOGRAFIA

El Trio Rodin, un dels grups joves amb més projecció del panorama cambrístic actual del nostre país, neix l'any 2011 a la ciutat d’Utrecht (Països Baixos) amb el desig de crear un projecte comú a partir de tres personalitats diverses.

Aclamats per la crítica per la seva força expressiva i la capacitat comunicativa amb el públic, el Trio Rodin és guardonat per unanimitat amb el Primer premi al "XI Concurs de Música de Cambra"Montserrat Alavedra (Terrassa), així com el Premi del jurat al "Storioni Festival Prijs 2013" a Holanda. També han estat reconeguts amb el 2on premi al "III Concurs Internacional de Villalgordo del Júcar" i al “XX Concurs de Música de Cambra Josep Mirabent i Magrans” (Sitges). A més han estat guardonats com a finalistes al "X Concurs Internacional d´Arnuero" i al "XXIII Concurs de Música de Cambra Paper de Música de Capellades". Recentment acaben de rebre el Premi del públic al concurs Internacional "Who's next" de música de cambra a Almere (Holanda).

El seu programa abarca un gran ventall d'estils i èpoques, des del classicisme fins la música actual. L'interés per la música dels nostres dies els ha portat a ser destinataris de vàries obres dedicades per part de joves compositors. Tot això gràcies al projecte “Call for composers”.

A part de rebre consells de grans professionals del món musical, han realitzat un màster amb el Trio di Parma a la “Scuola Superiore Internazionale di Musica di Camera del Trio di Trieste” a Itàlia.
Pel què fa a la seva activitat concertística, el Trio Rodin ha actuat a les millors sales europees (“Concertgebouw” d`Amsterdam, el Palau de la Música de València, l' "Auditorio Nacional" de Madrid, el Palau de la Música Catalana), i als festivals més reconeguts com el “Grachtenfestival” (Amsterdam), “Festival de Música de Cámara de Monteleón” (Espanya), Festivals de Música de Kilkenny, Galway, Wexford (Irlanda), “Gaudeamus Muziekweek” (Utrecht), "Otoño Musical Soriano", el "Festival de Música española de Cádiz", el "Musika-Música" de Bilbao...
Els seus concerts han estat retransmesos en vàries ocasions per la “Radio Nacional de España” (RNE), “Catalunya Música”, "France Musique" França, “Radio4” (Holanda), "WDR" (Alemanya) així com per la “RAI” italiana.
El seu recent debut discogràfic amb el segell italià OnClassical (“Enrique Granados: Chamber music with piano”) segueix cultivant excel.lents crítiques. Ha estat econegut com un dels millors treballs de la temporada per la reconeguda discogràfica NAXOS i ha estat reconegut amb la Medalla d'Or als "Global Music Awards" als Estats Units. 
A més a més va estar nominat com a millor disc de clàssica als premis Enderrock.
El Trio Rodin ha estat seleccionat com a millor proposta de música de cambra al circuit Festclásica així com inclosa dins el catàleg "Excenario" del Ministeri de Cultura d'Espanya.
bottom of page