top of page

BIOGRAFIA

El Trio Rodin, amb més de tres-cents concerts a l'esquena, esdevé un dels grups amb més projecció del panorama cambrístic actual del nostre país. Neix l'any 2011 a la ciutat d’Utrecht (Països Baixos) amb el desig de crear un projecte comú a partir de tres personalitats diverses.

Aclamats per la crítica per la seva força expressiva i la capacitat comunicativa amb el públic, el Trio Rodin és guardonat per unanimitat amb el Primer premi al "XI Concurs de Música de Cambra Montserrat Alavedra” (Terrassa), així com el Premi del Jurat al "Storioni Festival Prijs 2013" a Holanda. També ha estat reconegut amb el 2on premi al "III Concurs Internacional de Villalgordo del Júcar" i al “XX Concurs de Música de Cambra Josep Mirabent i Magrans” (Sitges). A més han estat guardonats com a finalistes al "X Concurs Internacional d´Arnuero" i al "XXIII Concurs de Música de Cambra Paper de Música de Capellades". El públic holandés els va honrar amb Premi de l'Audiència al Concurs Internacional "Who's next" de música de cambra a Almere (Holanda).

2.jpg

El seu programa abarca un gran ventall d'estils i èpoques, des del classicisme fins la música actual. L'interés per la música dels nostres dies els ha portat a ser destinataris de vàries obres dedicades per part de joves compositors. Tot això gràcies al projecte “Call for composers” al reconegut festival holandés de música contemporània “Gaudeamus”.

A més a més, el Trio Rodin és distingeix pels seus originals arranjaments, cal destacar les Danses gitanes de J. Turina, el Romeu i Julieta de S. Prokofiev o el West Side Story de L. Bernstein.

 

A part de rebre consells de grans professionals del món musical, han realitzat un màster amb el Trio di Parma a la “Scuola Superiore Internazionale di Musica di Camera del Trio di Trieste” a Itàlia.

Pel què fa a la seva activitat concertística, el Trio Rodin ha actuat a les millors sales europees (“Concertgebouw” d`Amsterdam, el Palau de la Música de València, l'Auditorio Nacional de Madrid, el Palau de la Música Catalana), i als festivals més reconeguts com el “Grachtenfestival” (Amsterdam), “Festival de Música de Cámara de Monteleón” (León), Festivals de Música de Kilkenny, Galway, Wexford (Irlanda), "Otoño Musical Soriano", el "Festival de Música española de Cádiz", el "Musika-Música" de Bilbao, “Música en Segura”...

 

Els seus concerts han estat retransmesos en vàries ocasions per la “Radio Nacional de España” (RNE), “Catalunya Música”, "France Musique", “Radio4” (Holanda), "WDR" (Alemanya) així com per la “RAI” italiana.

 

El seu debut discogràfic amb el segell italià OnClassical (“Enrique Granados: Chamber music with piano”) va acollir excel.lents crítiques. Ha estat reconegut com un dels millors treballs de la temporada per la prestigiosa discogràfica NAXOS i ha estat mereixedor de la Medalla d'Or als "Global Music Awards" als Estats Units. A més a més va estar nominat com a millor disc de clàssica als premis Enderrock.

Per altra banda, en col.laboració amb Tritó Edicions, han editat la primera versió revisada de la partitura del Trio d' Enric Granados basada en el manuscrit autògraf que es troba al Museu de la Música de Barcelona.

 

El Trio Rodin ha estat seleccionat com a millor proposta de música de cambra al circuit “Festclásica” i ha format part del catàleg "Excenario" del Ministeri de Cultura d'Espanya. També ha participat a la xarxa de músics de Juventuts Musicals de Catalunya i a la d'Espanya, i ha estat un dels grups seleccionats per particpar en el programa DINAMZARTJ per portar la música a zones rurals despoblades.

Als Països Baixos, els Rodin van formar part del programa “Stichting Muziek in Huis” que pretén acostar la música a persones vulnerables.

bottom of page