top of page

BIOGRAFIE

Trio Rodin (vernoemd naar de beroemde Franse beeldhouwer) behoort tot de meest veelbelovende jonge pianotrio's van dit moment.
Opgericht in 2011 in Utrecht met als doel zich te richten op een professionele loopbaan in de kamermuziek met pianotrio repertoire, nam het Trio deel aan verschillende cursussen en masterclasses gehouden door gerenommeerde musici, o.a Kees Hulsmann, Rita Wagner, Alan Weiss, Dora Schwarzberg, Klara Wurtz, Paolo Giacometti, Lis Perry, Mirabela Dina, Sebastián Colombo, Cibrán Sierra (Cuarteto Quiroga), Storioni Trio en het Osiris Trio. Tevens hebben zij een masteropleiding gevolgd in de “Scuola superiore internazionale di musica da camera del Trio di Trieste” in Duino (Italië) bij het prestigieuze Italiaanse Trio di Parma.
Het trio richt zich op het presenteren van grote werken uit de kamermuziekliteratuur in een breed scala van stijlen, van klassieke tot hedendaagse muziek. In deze richting hebben ze deel genomen aan de "Gaudeamus muziekweek", een festival opgedragen aan de contemporaine muziek.

 

Dankzij het Programma "Call for composers" had het Trio Rodin de kans om samen met een groot aantal jonge talentvolle componisten te kunnen werken en gloednieuwe werken aan zijn repertoire toe te voegen.
Trio Rodin heeft concerten gegeven in Spanje, Ierland, Italië en Nederland. Ze hebben in de belangrijkste zalen van Nederland gespeeld, waaronder de Kleine zaal van het "Concertgebouw" te Amsterdam, “Vredenburg" in Utrecht, "Muziekgebouw" in Eindhoven en "De Toonzaal" in Den Bosch en die van hun geboorteland ("Auditorio Nacional" in Madrid, "Palau de la música Catalana" in Barcelona, "Palau de la Música de Valencia"... Ook traden zij op verschillende festivals op zoals "Het Grachtenfestival" te Amsterdam, "Festival Musika-Música Bilbao", "Festival de Musica de Cámara Monteleón" (Spanje), "Kilkenny Music Festival" , "Music for Galway", "Music for Wexford" (Iërland)...
De afgelopen jaren won het drietal prijzen op verschillende internationale concoursen zoals “XI Concurs de Música de Cambra Montserrat Alavedra” in Terrassa (1e prijs), “III Internationale Concours Villalgordo del Júcar” in Albacete (2e prijs), “Josep Mirabent i Magrans” in Sitges (2e prijs). Bovendien, zijn zij de winnaars van de Storioni Festival Prijs 2013 in 's Hertogenbosch, en naar aanleiding daarvan hebben ze gespeeld in de Spiegelzaal van het Concertgebouw in Amsterdam. Tevens waren zij finalisten op andere concoursen, waaronder het “X Internationale Concours Ecoparque de Trasmiera” in Arnuero, Santander en “XXIII Paper de Música de Capellades” in Barcelona. Bovendien, hebben zij pas de "Publieksprijs 2016" in Almere gewonen.
 
Ze zijn regelmatig te beluisteren op nationale en internationale radiozenders zoals “Radio 4” (Nederland), "Catalunya Música" en "RNE" (Spanje), "France Musique" (Frankrijk), WDR en Deutschland Radio Kultur (Duitsland), RAI (Italië)...
 
Inmiddels is Trio Rodin een gerenommeerde kracht in de wereld van de kamermuziek. Een fraai bewijs daarvan is het feit dat hun eerste album al twee keer op rij tot één van de “Favourite Album's” van de maand door NAXOS is verkozen en de prestigieuze "Gold Medal" van "The Global Music Awards" in De Verenigde Staten heeft gekregen. Een cd vol Kamermuziek met piano van de spaanse componist Enrique Granados.

 
bottom of page